Algida Konya’ya temel attı

Algida, 100 milyon dolara mal olacak Konya Fabrikasının temelini görkemli bir törenle attı. Bir yıl içinde tamamlanması planlanan dev yatırımın temel atma törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan katıldı.

Dünya dondurma pazarının en büyük oyuncusu Unilever Grubu Algida markasıyla Türkiye’deki  yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye dondurma pazarının lideri Algida’nın, 100 milyon dolar bütçe ayırdığı Konya Fabrikası’ndan Ortadoğu ve Afrika’ya açılmayı hedefliyor. Türkiye’de Çorlu’dan sonra ikinci, tüm dünyada 35’inci Algida üretim tesisi olacak Konya Fabrikasının önümüzdeki yılın Mayıs ayında üretime başlaması planlanıyor. Dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası olacak tesiste, yağmur ve yüzey suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri çevre kriterleri uygulanacak.

“Türkiye’ye yatırım yapıyoruz”

Unilever CEO’su İzzet Karaca,  Konya Fabrikasında yalnızca Türkiye için üretim yapılmayacağını, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de ihracat hedeflediklerini açıkladı. Karaca, “Unilever olarak ülkemize daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Bu yatırımlardan doğan üretimi daha fazla ihracata yönlendirerek, ekonomimizin önemli bir sorunu olan cari açığın azaltılmasına da katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.” dedi.

Çorlu’daki Algida fabrikasından çok farklı bir tasarım ve sistemle inşa edilen Konya Fabrikası, her biriminin ayrı ayrı büyüyebilmesine olanak verecek şekilde tasarlanıyor. Üretime 295 kişiyle başlayacak fabrikada dünyanın en iyi üretim standartları uygulanacak, ileri teknolojilerle üretimde hız ve esneklik de artacak.

Dondurma tüketiminde 20 yılda 13 kat artış

Unilever CEO’su Karaca, “Pazara girdiğimizde 0,3 litre olan kişi başı yıllık dondurma tüketimi bugün 4 litreye ulaştı. Bu artışta katkımızın büyük olduğunu gururla söylemek isterim. Hatta geçtiğimiz yıl, üretim miktarında ülke sınırını da aştık. Litre bazında Avrupa’da birinci sıraya oturmayı  başardık. Çorlu fabrikamızda, 1990’da sadece Türkiye’ye üretim yapıyorduk. Bugün ise Avrupa Birliği dışında Türkiye’den tam 16 ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.

Ürünlerin üretimi ve kullanımından kaynaklanan çevresel ayak izini yarı yarıya azaltmayı hedefleyen Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı, bir milyardan fazla insanın sağlık ve esenliklerini geliştirmek üzere harekete geçmelerine yardım etmeyi, tarımsal hammaddelerin %100’ünü sürdürülebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.