Ak Gıda Fransız oldu

Türkiye’nin en büyük süt işletmesi olan Ak Gıda, Fransız gıda devi Groupe Lactalis şirketine satıldı.

Günlük 4 bin ton süt işleme kapasitesi ve 5 fabrikası ile sektörün en büyük işletmesi Ak Gıda, Avrupa’nın en büyük süt toplayıcısı, Fransız gıda devi Lactalis Grup’a satıldı.
Ak Gıda, yüzde 45 hissesini 6 Mayıs 2015’te halka arza hazırlanırken bir gün öncesinde varılan anlaşmayla çoğunluk hisseleri Lactalis’e geçti. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Yıldız Holding A.Ş. tarafından şirketimize sunulan bilgi çerçevesinde, halka arzda pay satan ortaklar olan Yıldız Holding A.Ş., Mustafa Latif Topbaş, Eaton Capital Fund, Ahmet Afif Topbaş, Zeki Ziya Sözen ve Firdevis Çizmeci’nin halka arz işlemini iptal ettiği ve paylarını Groupe Lactalis firmasına blok satış yoluyla satmaya karar verdikleri ve bu kapsamda 6 Mayıs 2015 tarihinde bir Hisse Satış Sözleşmesi imzalandığı öğrenilmiştir. Bu çerçevede 6 ila 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan talep toplama işlemi gerçekleşmeyecektir” denildi.
İmzalanan satış sözleşmesi ile Ak Gıda’nın çoğunluk hisseleri, Fransız Lactalis Grup’a geçti. Yıldız Holding yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ak Gıda’nın yüzde 80 hissesinin Lactalis’e satıldığı, Yıldız Holding’in şirkette yüzde 33 olan payının satış işlemi sonrası yüzde 10’a düşeceği bildirildi. Satış tutarına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Yıldız Holding, Ak Gıda’ya ilişkin satış kararıyla eşzamanlı olarak Ülker Golf’teki paylarını da Ice Cream Investment’e (ICI) devretmeye hazırlanıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.