ABD’nin yoğurt kralına girişimcilik ödülü

ABD’nin en büyük yoğurt markalarından Chobani’nin Kurucusu Hamdi Ulukaya, 2012 Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

ABD’nin önde gelen yoğurt üreticilerinden Chobani şirketinin Kurucu Başkanı ve CEO’su Hamdi Ulukaya, ABD Küçük İşletmeler İdaresi (SBA) 2012 Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü’nü kazandı. Amerika’nın en saygın ödüllerinden biri olan SBA Ulusal Girişimcilik Başarı Ödülü, küçük bir başlangıç ile yola çıkarak işini büyüten ve başarılı bir şirket haline gelen sıradışı girişimcilere veriliyor.

Girişimini SBA’dan aldığı başlangıç fonu sayesinde başarıya ulaştırdığını söyleyen Ulukaya, bu ödülün kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Ulukaya “Amerika bir fırsatlar ülkesi ve bizim öykümüz, gerçekten çok çalışırsanız, etrafınızı tutkulu insanlarla çevirirseniz ve inanırsanız, her şeyin mümkün olduğunun canlı kanıtıdır” şeklinde konuştu.

ABD’de bulunan tesislerinde ürettiği Yunan tarzı yoğurtlarla 700 milyon dolarlık bir ciroya ulaşarak 2011 yılında Forbes dergisine kapak olmayı başaran Hamdi Ulukaya, öğrenci olarak gittiği ABD’de büyük bir başarı öyküsüne imza attı. 2005 yılında kurduğu Chobani ile kısa sürede ABD’de yoğurt pazarının lideri olan Ulukaya, 1200’den fazla kişiyi istihdam ediyor ve her hafta New York’ta bulunan tesisinden 1,6 milyon koli ürün çıkarıyor.

Ulukaya, Chobani markasıyla sağladığı gelirin belli bir oranını “Çoban Armağanı Vakfı” kanalıyla dünya genelindeki yardım kuruluşlarına bağış olarak aktarıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.