Süt Dünyası yayın hayatına başladığı günden beri, hayvansal üretimin bilgi ve haber kaynağı olmayı sürdürüyor.
Süt Dünyası, getirdiği yeniliklerle ve kattığı değerlerle iki farklı sektörde de kendine özgü bir konum elde etmeyi başardı. Birincisi yayıncılık ve medya sektöründe… Alışılagelmiş sektörel dergi sığlığından uzak; aktüel ve bilimsel içeriğin özgün biçimde harmanlandığı tematik bir yayın olarak, çıkış yolu arayan birçok sektörel yayıncıya model oluyor. Bu nedenle birçok yayıncı kuruluş tarafından yakından takip ediliyor.
Süt Dünyası, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de saygın bir konum elde etmeyi başardı. Bu başarıda kuşkusuz en büyük paya güdümlü olmayan bağımsız yayıncılık anlayışımız sahip. Hiçbir koşulda ödün vermediği yayın ilkeleri, okurlarına karşı sorumluluğu, sektörün ortak aklından ve geleceğinden taraf olması Süt Dünyası’nı hitap ettiği sektörlerde itibarlı bir konum kazanmasında etkili olan faktörlerden birkaçı…
Yıllardır aynı özveriyle ve titizlikle hazırladığımız Süt Dünyası’nın bu sayısında da, birbirinden önemli dosyalar, makaleler ve haberler bulacaksınız.
İşte bazı konu başlıkları…
Gündem dosyasında 12 Haziran’da yapılacak genel seçimleri, seçimlerin sütçülüğe ve hayvancılığa nasıl yansıyacağını ele aldık. Tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik siyasi söylemleri ve siyasetin sektöre bakış açısını sizler için derledik.
Hayvancılık sektörünün ayağa kalkması küçükbaş hayvancılığın gelişmesine bağlı. Koyun-keçi sütünü soğuk zincir altında toplamayı başaran İzmir, küçükbaş sektörüyle ilgili herkesi umutlandırdı. 20 yıldır küçükbaş hayvan sayısı ve üretilen süt miktarı sürekli azalıyor. Bu sebeple küçükbaş hayvancılığı, koyun ve keçi sütlerinin değerlendirilmesini kapağa taşıdık.
Bu sayıyı, küçükbaş hayvancılık ve koyun-keçi sütleri özel sayısı olarak da görebilirsiniz.
İçme sütünde UHT, peynirde taze kaşar ve beyaz peynir… Tekdüze üretim peynir başta olmak üzere yoğurt ve tereyağı dâhil tüm süt ürünlerinde geçerli. Yüzlerce yöresel süt ürününe ev sahipliği yapan ülkemizde, yöresel ürünlerimizi dünyaya nasıl açabiliriz. Özel dosyayı yöresel ürünlere ayırdık.
Ayrıca bu sayıda iki bilimsel makaleye yer veriyoruz.
AB uyum sürecinde koyun-keçi sütlerindeki kalite kriterlerini konu edinen makaleye kapak dosyası içinde yer verdik. Bir diğer bilimsel makale ise fermente süt ürünlerinin reolojik özellikleriyle ilgili…
Yayınlarımızla ilgili her türlü görüş, öneri, eleştiri ve isteğinizi lütfen bizimle paylaşınız.
Her kesimden gelecek öneri ve eleştirilerin bizi size daha da yaklaştıracağına inanıyoruz.
Gelecek sayıda buluşmak dileğiyle, esen kalın…