Sütaş’a En İyi Sosyal Sorumluluk Ödülü

Sütaş, bu yıl Türkiye’de gerçekleşen Dünya Sütçülük İnovasyon Yarışması’nda süt çiftçilerine yönelik eğitim faaliyetleriyle “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü”nü aldı.

2014 Dünya Sütçülük İnovasyon yarışmasında Süt Hayvancılığı Eğitim Faaliyetleri ile Sütaş “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülüne layık görüldü. Sütaş’ın en iyi sütlü içecek kategorisinde de “Genç Şişe Ligt Ayran” ürünü ile mansiyon aldığı yarışmanın ödül töreni bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenen 8. Dünya Süt Kongresi kapsamında yapıldı. Kongrede Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Gülay Özcan, uluslararası katılımcılara, “Geçmişten bugüne Anadolu’da süt ve süt ürünleri” başlıklı konuşması ile Türkiye’de doğan ve dünyaya yayılan yoğurdun gelişimini ve taşıdığı besin değerleri açısından önemini anlattı.

Süt ve süt ürünlerinde dünyanın önde gelen markalarının katıldığı yarışmada, 30 ülkeden 160 şirket 17 kategoride yarıştı. 17 Haziran’da İstanbul’da 8. Dünya Süt Kongresi gala yemeğinde ödül alan Sütaş Kurumsal İletişim Koordinatörü Tülay Dalkılıç şöyle konuştu:

“Sütaş, sütçülük faaliyetlerini 40 yıldır sosyal sorumluluk yaklaşımıyla sürdürüyor. Sütaş, “Ottan Sofraya “entegre iş modeli ile ineklerimizin yediği ottan sofralarımıza gelen süt ürünlerine kadar süt değer zincirinin her aşamasını denetliyor ve yönetiyoruz. Bu model kapsamında, eğitim faaliyetlerimiz, her zaman önceliğimiz oldu. 18 yıldır sektöre öncülük eden üniversite-sanayi işbirliğinde yürüttüğümüz ücretsiz uygulamalı hayvancılık eğitimlerimizden bugüne kadar yaklaşık 16 bin üretici, öğrenci ve girişimci yararlandı.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.