Milkomak’tan süt endüstrisine 3 yeni çözüm

Süt işleme, peynir ve dondurma makinalarında İtalyan endüstrisi dünya pazarında önemli bir yere sahip. Reda ve Frigomilk’ten sonra FBF homojenizatörleri, MBS eşanjörleri ve Technogel dondurma makinaları da Milkomak güvencesiyle Türkiye’de.

Uzun ömür ve güvenli kullanım özelliğiyle yedek parça ihtiyacını minimuma indiren FBF Homojenizatörleri, yeni geliştirilen “Buffalo“ serisi ile Türkiye’de. İtalyan teknolojisiyle üretilen ve Türkiye’de Milkomak güvencesiyle sunulan FBF Buffalo Serisi verimlilik ve enerji tasarrufu özellikleriyle öne çıkıyor. FBF Homojenizatörleri Türkiye süt sektöründe Atatürk Orman Çiftliği, Aynes, Güney Süt, İtimat Peynircilik, Karpedo Dondurma, Kervan Dondurma, Mado Dondurma ve Pak Süt başta olmak üzere onlarca seçkin süt firması tarafından kullanılıyor.

Viskoz ürünler için MBS eşanjörler
Milkomak ile Türkiye pazarına giren bir diğer İtalyan markası ise MBS borulu ve yüzey sıyırıcılı ısı değiştiriciler (eşanjörler). Isıtılmasında veya soğutulmasında ciddi sorunlar yaşanabilen labne peyniri, süzme yoğurt ve dondurma gibi viskoz ürünlerin işlenmesinde en uygun çözümleri sunan MBS, ‘Borulu ve Yüzey Sıyırıcılı Isı Değiştiriciler’ süt ve süt ürünleri, dondurma, meyve suyu, meşrubat, meyve püresi ya da konsantresi, şarap, ketçap, CIP sistemleri, bitkisel yağlar, yumurta, ilaç endüstrisi, gıda işleme, endüstriyel yağlar, su/buhar, kimyasal ürünler gibi pek çok farklı alanda kullanılıyor. Gıda sanayine makineler üreten şirketlere de bu boru ve sistemler temin edilebiliyor. Borulu UHT veya pastörizatör üreten firmalar, sadece boruları alıp, diğer tüm üniteleri ekleyerek de satış yapabiliyor.

Technogel’den dondurma makineleri
Hem küçük ölçekli, hem de endüstriyel dondurma üretiminde kullanılan makine ve ekipman imalatında dünya lideri Technogel de Türkiye pazarında iş ortağı olarak Milkomak’ı seçti. Technogel, kafe ve pastaneler gibi küçük işletmeler ile otel- restoran gibi orta ölçekli işletmelerin yanı sıra endüstriyel tipte üretim yapmak isteyen tüm işletmeler için, her boyutta ve her bütçeye uygun “anahtar teslimi dondurma tesisleri” kuruyor. Technogel’in yarım asırdır kalite, deneyim ve gelenek üçgeninde ürettiği işleme ve paketleme makineleri 60’ı aşkın ülkede yüzlerce firma tarafından kullanılıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.