Süt ürünleri üretimi arttı

TÜİK Mart ayı süt ürünleri üretim istatistiklerini yayınladı. Süt ürünlerinin tümünde yüzde 17 artış meydana gelirken, en çok artış yüzde 23 ile ayranda gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim istatistiklerini bugün yayınladı. 2011 yılının Mart ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 15 artarak 627 bin 484 ton oldu. İçme sütü üretimi ise  bir önceki aya göre yüzde 12,5 artışla 105 bin 912 ton olarak gerçekleşti.

Toplam peynir üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 16 artarak 45 bin 600 ton olasrak gerçekleşti. Yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 15,6 artışla 83 bin 400 ton olurken, üretiminde en çok artış 23,3 ile ayranda yaşandı. Mart ayında toplam ayran üretimi 39 bin 113 ton olarak gerçekleşti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.