Süt proteini alerjisi olanlara müjde

Bilim adamları, inek sütü proteinine alerjisi olanlar için dünyada ilk kez “hipoalerjenik süt” üreten bir buzağının doğumunu gerçekleştirdi.

New Scientist dergisinde yer alan habere göre, Yeni Zelanda’nın Hamilton kentindeki AgResearch araştırma kuruluşundan Stefan Wagner ve çalışma ekibi, alerjiye neden olan proteinin genetik kodlarını tanımladıktan sonra, BLG’nin hücre çekirdeğine enjekte edildiğinde üremesini engelleyen karışık bir genetik yapı geliştirdi. Geliştirdikleri bu genetik yapıyı, başka bir ineğin döllenmiş ve aşılanmış yumurta hücresine naklettiklerini belirten Wagner, bu inekten hipoalerjenik süt üretebilecek dişi bir buzağı elde ettiklerini söyledi.

Wagner, dişi buzağının kuyruğunun olmadığını, sütünün içinde BLG olup olmadığını tespit etmek için hormon vererek ineğin sağım döneminin erken gelmesini sağladıklarını bildirdi. Sütün diğer protein değerlerinin normalin üstünde olduğunu söyleyen Wagner, bu durumun peynir yapımında faydalı olabileceğini, yapılan düzenlemeler gereği sütün tadının henüz test edilmediğini belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.