Süt Kuzusu projesine devam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında dağıtılacak sütlerin temini için Tire Süt Kooperatifi ile ön protokol imzaladı. Tire’de düzenlenen imza törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da protokole ‘şahit’ olarak imza koydu.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Üreticinin çoğu zaman emeğinin ve alın terinin karşılığını alamadığını belirterek, “İzmir’de dar gelirli aileler, 0-5 yaş arasındaki çocuklarına hiçbir ücret ödemeden süt içirecekler. Tireli süt üreticisinin emeğinin karşılığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ödeyecek” dedi.

Süt dağıtımı artacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, 2008 yılından bugüne Tire Süt Kooperatifi ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde 246 okulda süt dağıttıklarını ve 210 bin öğrencininbundan yararlandığını belirterek şunları söyledi. “Hükümet bütün okullarda dağıtım yapmaya başlayınca 0-5 yaş grubundaki okula gitmeyen çocukların evlerine dağıtım yapmaya 46 bin evle başladık. Sanırım bu sayı 50-55 bin civarında oturacak. İzmir’de ne kadar dar gelirli aile varsa, evlerine gidilip süt dağıtılacak. Süt kuzusu projesi herkes için karlı bir projedir, gerçek bir tarımda kalkınma projesidir. Tarım ve huyvancılığın kalkınması için bugüne kadar oluğu gibi bugünden sonrada kanun çerçevesinde elimden gelen desteği vereceğime söz veriyorum.”

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de yaptığı konuşmada, kooperatifl erin vahşi kapitalizme karşı ulusal duruşun bel kemiği olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Tarım bizim geleceğimizdir. Tarım işletmelerinin yüzde 90’ı küçük aile işletmeleridir. Küçük işletmeler güvencedir. Kooperatifl eşme ile üretici sömürülmekten kurtarılacaktır. Türkiye’nin koşulları bizi kooperatif olmaya zorunlu kılmaktadır. ‘Tekelleşmeye karşı kooperatifl eşme’ diyoruz. Çünkü biz bu ovada, Hanslar’ın George’lerin çiftliklerini görmek istemiyoruz. Kooperatifi miz Dünya Sağlık Örgütü tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli seçildi” dedi.

Proje kapsamında, 0-5 yaş grubundaki çocuklara 15 günde bir 4’er litre UHT süt veriliyor. Projeyle okulların yarıyıl tatiline gireceği 25 Ocak 2012 tarihine kadar toplam 1 milyon 288 bin adet 1’er litrelik UHT süt dağıtılması planlanıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.