Süt 80 kuruş

Ulusal Süt Konseyi bu yılın ilk 6 ayı için çiğ sütün litre fiyatını 80 kuruş olarak belirledi.

Süt fiyatlarını belirlemek için Ulusal Süt Konseyi’nin 26-27 Aralık’ta Ankara’da yaptığı toplantıda, 80 kuruş olan çiğ süt fiyatının 2012’nin ilk 6 ayı için de geçerli olması kararlaştırıldı. Süt fiyatlarının konsey tarafından belirlenmesine Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül tepki gösterdi. Ödül tepkisini şöyle dile getirdi: “Süt fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenmesi Türkiye’nin önemli süt üretim merkezleri arasında yer alan Biga’daki bölgesel ihalelerin sonunu getirdi. Biga’da ihale yapılması durumunda sütün fiyatı fiyat 1 liraya kadar çıkabilecekti.  Fiyatın ihalesiz  olarak belirlenmesi sanayicinin birbiriyle rekabete girmesini ortadan kaldırıyor. İstikrar elbette önemli ancak, girdi fiyatlarının olağan üstü artığı, süt fiyatlarının ise hiç artmadığı bir istikrar ortamı çiftçiyi üretimden uzaklaştırır”.

 Süt 1,5 lira olmalı

Konsey’in belirlediği fiyatın üreticiyi memnun etmeyeceğini savunan Köy-Koop Çanakkale Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz ise, sütün litre fiyatının en azından 1 lira olması gerektiğini savundu. Konsey’deki toplantıda sütün litre fiyatının 1,5 lira olmasını talep ettiklerini belirten Özkurnaz, “Konsey’de karara karşı oy kullandık. Sütün maliyet hesaplarını yaptık. Hesaplarımıza göre sütün litre fiyatının 1,5 lira olması gerekiyor.” dedi. Daha önce çiğ süt fiyatları Çanakkale, Biga ve Bandırma’daki ihalelerle belirleniyordu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.