Sütler ‘süt kart’ ile izlenecek

Süt Üreticileri Merkez Birliği ‘Süt Kart’ uygulaması başlatıyor. Birlik Başkanı Ali Koyuncu, sütün sağımdan fabrikaya her aşamasının ‘Süt Kart’ ile takip edileceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSÜMB) ile birlikte süt için takip sistemi getiren ‘Süt Kart’ uygulamasını başlatıyor. TSÜMB Başkanı Ali Koyuncu, sütün her aşamasının izlenebilmesi için süt toplayıcılarının eğitilerek sertifika verileceğini, sertifikası olmayanların süt toplayıp sanayiye satış yapamayacağını kaydetti.

Sütün her aşaması takip edilecek

Sütün üretimden tüketime hazır hale getirilinceye kadar her aşamasının takip edileceği sistemde TSÜMB’e kayıtlı süt üreticilerine ‘Süt Kart’ verilecek. Sütü sağıp soğutma tankına getiren üretici, süt kartını kredi kartlarında kullanılan POS makinelerine benzer bir sisteme okutacak. İlk okutma çiftlikte, ikincisi ise toplama tankının yanında yapılacak. Süt soğutma tankına toplandığında eğitimli ve sertifi kası olan toplayıcı, sanayiye götüreceği zaman yine kart okutacak. Böylece sütün ne zaman sağıldığı, ne kadar süre sonra toplama tankına getirildiği ve sanayiye hangi süre zarfında ulaştığı tek merkezden takip edilebilecek. Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, üreticinin sütü toplayıcıya verdiği an sistemin başlayacağını ifade ederek, sütün sanayiye ulaşma sürecinin takip edilebilmesiyle gıda güvenliği adına önemli bir aşama kaydedileceğini dile getirdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.