Sektörün yükünü üretici taşıyor

BM Dünya Kooperatifçilik Yılı nedeniyle başarısıyla kırsal kalkınma modeli yaratan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile kooperatifçiliği ve süt sektörünü konuştuk.

“Biz küçük köy kooperatifçiliğini değil, merkezi kooperatifleşmeyi savunuyoruz. Köy bazında çok sayıda kooperatif var, çok küçük oldukları için gelişemiyorlar. Tire Süt Kooperatifi ilçede tek bir kooperatiftir, köylerde ise süt toplama merkezi şeklinde çalışıyoruz. Bu şekilde daha güçlü bir yapı ortaya koyduk. Bizim başarımız her yönüyle incelenmeli ve Türkiye’de kırsal kalkınma modeli olarak uygulanmalı.”

“Güçlü bir örgüt yapısı olmadığından üreticinin sorunlarını, çözüm önerilerini Başbakan’a götürebilecek bir mekanizma oluşmadı. Çünkü Ankara’nın her sokağında bir genel başkan var, Başbakan’ın muhatap alabileceği bir örgüt başkanı yok. Çok fazla örgüt ve genel başkan var. Bütün örgütler bir araya gelerek, birlikte hareket etseler belki sonuç alınabilir. Ama mevcut durumda her bir örgüt başkanı farklı telden çalıyor. Böyle olunca da karar alıcılar bunların hiçbirini ciddiye almıyor.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.