Protek’ten otomatik araç denfeksiyon sistemi

2000 yılından beri süt, et, hayvancılık ve gıda fi rmalarının ihtiyaç duyduğu genel hijyen ekipmanları üretimi yapan Protek Hijyen Ürünleri, çiftlikler için araç dezenfeksiyon sistemi geliştirdi.

Hayvancılık ve süt işletmelerinde büyük ilgi gören otomatik araç dezenfeksiyon sistemi dışarıdan bulaşacak hastalıklara karşı çiftlikleri koruyor. Protek Hijyen Ürünleri Proje Direktörü Ahmet Vural, hayvan sevklerinde kullanılan nakil araçlarının dezenfekte edilmesinin, salgın hayvan hastalıklarıyla mücadelede önemine dikkat çekerek, hayvancılık işletmelerinde homojen ve doğru dezenfeksiyon işleminin yapılamamasının en çok karşılaşılan sorun olduğunu dile getirdi.

Vural açıklamasını şöyle sürdürdü:“Dışarıdan işletmeye giren tüm araçların dezenfeksiyon işlemi yasal bir zorunluluk olmakla birlikte çoğu zaman uygulanamamakta, uygulansa bile etkin bir şekilde yapılamamaktadır. Özellikle personelin eline verilen bir ilaçlama motoruyla aracın etrafını gezilerek dezenfeksiyon yapılması işlemi, hem zaman kaybına, hem de daha fazla su ve dezenfektan sarfi yatına neden oluyor. Bu şekilde etkin bir dezenfeksiyon da yapılamıyor.”

Geliştirdikleri araç dezenfeksiyon sistemleri ile bu olumsuzlukların önüne geçtiklerini vurgulayan Protek Hijyen Ürünleri Yönetici Ortağı Nalan Şimşek ise, işletmenin veya çiftliğin girişine kurulacak bu sistemin küçük ve büyük araç ayrımı yaparak ona göre dezenfeksiyon püskürtme işlemi yaptığını söyledi. Şimşek, “Bu sistem sayesinde tüm araçlar dezenfekte olur, personel istihdamı gerektirmez, daha az dezenfektan sarf ederek daha etkin bir dezenfeksiyon yapılır. Tüm işletmelerin giriş ve çıkış kapılarının konum ve durumlarına göre özel sistemler kurulabilmektedir” dedi.
Protek süt işletmelerine zorunlu personel hijyen koridorları ve vücut dezenfeksiyon sistemi ile kasa, palet, tekne gibi üretim alanında kullanılan ürünlerin dezenfeksiyonu çözümleri de sunuyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.