Pınar minik ressamları ödüllendirdi

33. Pınar Resim Yarışması’nda dereceye giren 23 minik ressam ödüllerini Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş’ın elinden aldı.

Pınar’ın, ilköğretim çocuklarının resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak amacıyla 33 yıldır düzenlediği geleneksel Pınar Resim Yarışması’nın ödül töreni, 28 Haziran’da Büyükada’da gerçekleşti. Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, çocukların bir hafta boyunca Prof. Ergin İnan’ın gözetiminde yaptıkları resimler de sergilendi.

Ödül töreninde konuşma yapan Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Pınar’ın kuruluşundan bu yana, topluma katkı sağlayacak projelere imza attığını ve ürünleriyle olduğu kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine destek olduğunu belirtti.

Bu yılki teması “Süt İçiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” olarak seçilen Pınar Resim Yarışması’na toplam 19.538 adet resim gönderildi. En çok katılım, 12.655 resimle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gerçekleşti. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’dan yarışan minik ressamların resimleri, ressam Prof. Ergin İnan liderliğindeki bir ön jüri tarafından değerlendirildi.

Dereceye giren 23 minik ressam, 24–28 Haziran arasında Büyükada’da 8. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldi. Ressam Prof. Ergin İnan koordinatörlüğünde düzenlenen Sanat Haftası’nın sonunda atölye çalışmalarına katılan tüm öğrencilere katılım sertifikasının yanı sıra iPad mini hediye edildi. Pınar Sanat Haftası’na katılan 23 öğrenci arasından Ressam Prof. Ergin İnan’ın belirlediği 3 öğrenciye de bir yıllık eğitim öğretim bursu verildi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.