Otun yeşilini doların yeşiline çevirdik

Yonca Hayvancılık, Lüleburgaz’da hayata geçirdiği Tarımsal Kümelenme Modelini 24 Eylül’de düzenlediği geziyle basına tanıttı.

Basın gezisinde söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Akdağ, 150 milyon dolarlık yatırımla kurdukları Yonca Hayvancılık ile Türkiye’de bir hayalin gerçek olduğunu ifade etti. Türkiye’de hayvancılık sektörünün mevcut haliyle ihracat yapmasının mümkün olmadığını belirten Akdağ, hayata geçirdikleri yapı ile tabloyu tersine çevirebilecek bir modeli kurguladıklarını dile getirdi. Otun yeşilini dolar yeşiline çevirdiklerini belirten Akdağ, modelin katma değeri çok yüksek, kazancı çok büyük bir ekonomik ölçek yarattığını kaydetti.

Tarımsal Kümelenme Modeli’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Akdağ, modelin büyük yatırımlarla Türkiye’de yaygınlık kazanması halinde 65 milyar dolarlık tarım ve hayvancılık sektörünün cirosunu 250 milyar dolara çıkarmanın hayal olmadığını söyledi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.