Okul sütünü Dimes Gıda ve Pınar Süt dağıtacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Okul Sütü için en düşük teklifi Dimes Gıda – Pınar Süt İş Ortaklığının verdiği 200 mililitre yağlı sade UHT Süt Alımı İhalesi’nin onaylandığını bildirdi.

Bu eğitim-öğretim yılında beşinci kez uygulanacak Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak UHT kutu sütlerin alımı ihalesi 3 Kasım’da yapıldı. Dört kısım halinde yapılan ihalede, tüm bölgeler için en düşük fiyatı veren Dimes Gıda-Pınar Süt İş Ortaklığı, ihaleyi kazandı.

İhaleyi Pınar ve Dimes ortaklığı kazandı

3 Kasım’da Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok başkanlığındaki komisyon tarafından, Türkiye genelini kapsayan 4 kısım halinde açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihaleye Panagro, Güney Süt, Yörükoğlu Süt, Meysu, Dimes-Pınar Süt İş Ortaklığı, Ak Gıda ve Aynes Gıda firmaları teklif verdi.
Dimes Gıda-Pınar Süt İş Ortaklığı’nın4 kısım için verdiği teklifler, ihaledeteklif edilen en düşük tutarlar oldu. Ortaklığın tüm bölgeler için verdiğitekliflerin toplamı olan 135 milyon529 bin 212 TL Bakanlığın belirlediğiyaklaşık maliyetlerin 46 milyon 165bin 391 TL altında gerçekleşti.
Okul Sütü Programı kapsamında 2015-2016 eğitim yılının ikinci döneminde Türkiye genelinde 33 bin 736 okulda öğrenim gören 6 milyon 12 bin 130 anaokulu ve ilkokul öğrencisine, 288 milyon 582 bin 216 adet 200 ml’lik UHT Yağlı Süt dağıtımı yapılacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.