Okul Sütü Programı devam edecek

Bu eğitim öğretim yılının ikinci döneminde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine haftada 3 gün 200 mililitre süt dağıtılacak.

Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği 28 Ağustos 2015’e Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 20152016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak.
Programın uygulanacağı okullar, veli izinleri doğrultusunda belirlenerek Milli Eğitim Bakanlığına bildirilecek. Öğrenci velileri, öğretmenler, aile hekimleri veya sağlık kurumlarınca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.
Okul sütlerinin alımı, yurt içinden temin edilen çiğ sütlerden gerekli belgeye sahip ve ülke içinde UHT içme sütü üretimi yapan gıda işletmelerinden yapılacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.