Meggle krema ithalatına başladı

Meggle, Türkiye ve Bosna-Hersek devletleri arasında yürürlükte olan vergisizlik anlaşması ile Bosna-Hersek fabrikasından “Hayvansal Krema” ithalatına başladı.

Avrupa’nın en büyük süt ürünleri üreticilerinden Meggle, Türkiye’ye Hayvansal Krema ithal etmeye başladı. Meggle Türkiye’den yapılan açıklamada, “1 litrelik ambalajında sunulan %20 yağlı yemeklik hayvansal krema; lezzet, fiyat ve kalite açısından sektörün beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaktır. Meggle Türkiye, bu yeni ürün ile krema kategorisinde gücüne güç katmış olarak ilerlemeye devam ediyor. Kremamız makarnalar, et yemekleri, çorbalar, soslar ve kremalı tatlılarda kullanılabilir” ifadelerine yer verildi. Meggle’in Türkiye’de ilk kez piyasaya sunduğu ürün, yurtdışından ithal edilen ilk hayvansal krema olarak öne çıkıyor.

Meggle, tüketicisine fiyat avantajı sunabilmek için hayvansal kremayı Bosna-Hersek’teki fabrikasından ithal etti. Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna ve Hersek arasında 2010 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile tarife kontenjanı kapsamındaki Bosna-Hersek menşeli sanayi ürünlerinin Türkiye’ye ithalatında, gümrük vergileri yanında, eş etkili vergiler ve mali nitelikli ithalat vergileri uygulanmıyor.

1887 yılında Almanya’nın Wasserburg şehrinde küçük bir peynir fabrikası olarak kurulan Meggle; süt ürünleri, sütten elde edilen hammaddeler, tereyağı ve farma-laktoz ürünlerde Almanya’da pazar lideridir. 2011 yılından beri Türkiye’de de faaliyet gösteren Meggle, Türkiye pazarında ev dışı tüketim kategorisi ürünlerinden bitkisel yağlı kremalar (pastacılık sektörü), kahve kremaları ve dolgulu baget ekmekleri ile yer alıyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.