Kromel’den sütlü tatlı hatları

Türkiye’nin lider süt ürünleri üretim hatları üreticisi Kromel, her ölçekteki geleneksel sütlü tatlı üreticileri için çözüm sağlıyor.

Kazandibi, sütlaç, tavukgöğsü, supangle, keşkül, sakızlı muhallebi gibi sütlü tatlıların her biri farklı yöntemlerle üretilmkte, hepsinin kendine has tadı ve özelliği bulunmaktadır.

Sütlü tatlılar üreticilerinin bir kısmı küçük atölyelerde basit yöntemlerle üretim yaparken, bir kısmı da özellikle dünya pazarındaki taleplere cevap verebilecek endüstriyel üretime yöneliyor. Kromel, müşteri talepleri doğrultusunda Sütlü Tatlılar Üretim Hatlarını ürün portföyüne kattı.

Kaliteli bir üretim için hammadde kalitesi yanında pişirme sürecindeki kitle sıcaklığının izlenebilirliği ile sağlıklı bir pişirme süreci de önemli. Kromel’in sunduğu sistem ile otomatik sıcaklık kontrolü gerçekleştiriliyor ve ürünün izlenebilirliği sağlanıyor. Üretim kapasitesi düşük firmalar için basit yöntemler sunan Kromel, kapasitesi yüksek firmalar için otomasyon kontrollü sistemler kuruyor.

Kromel, kendi bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla geleneksel tatlı üretim makinelerini sanayi tipi üretim hatlarına uyguluyor. Geleneksel tatlılar başta olmak üzere reçel, marmelat, tahinhelva, lokum, pekmez ve bal üreticilerine anahtar teslimi hatlar kuruyor.

Aşure, tavuk göğsü, sütlaç, puding gibi sütlü tatlılar üretim hatlarının yanı sıra pastacılık sanayisinde kullanılan çikolata, meyve özü sosları, soğuk jöle, dondurma sosları makine ve ekipmanlarını da üretiyor. Çikolata üretiminde kullanılan proses makine ve ekipmanlarıyla dondurma üretimindeki ön proses makine ve ekipmanlarını da geliştiren Kromel, üretim hatlarına otomasyon sistemlerinin uygulamalarını da adapte ediyor.

Kromel Makine Genel Müdürü İsmet Çalışkan, anahtar teslim projeler sunduklarını söyleyen Çalışkan, “Kromel olarak misyonumuz çerçevesinde, hijyenik ve sağlıklı gıdaların üretimi için yeniliklerin öncüsü olmaya ve bu amaçla her gün yeni bir teknolojiyi ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz.” diyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.