Koyun ve keçi sütü azalıyor

Koyun ve keçi sütü azalıyor
Ülkemizde küçükbaş hayvan sayısı ve üretilen süt miktarı hızla azalıyor. Ancak dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi koyun ve keçi sütlerine talep artıyor. Ormancılık politikaları kıl keçilerini bitirme noktasına getirirken, başta tuz koyunu olmak üzere birçok koyun ırkımızın da nesli tükenmek üzere.

Geleneksel peynirlerimizin çoğunun hammaddesi olan koyun ve keçi sütlerinin azalması birçok peynir çeşidini yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getiriyor. Ülkemizdeki koyun ve keçi ırklarıyla küçükbaş sütlerinin üretimi ve kalitesi konusunda kapsamlı bir kaynak çalışmayı bu özel dosyada sizlere sunuyoruz..

Ayrıntılar Sayı 38 Özel Dosyada…

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.