İzmir’den dünyaya 5 milyar ambalaj ihraç ediyor

Tetra Pak’ın ihracat şampiyonu İzmir Fabrikası; “Sıfır Atık” vizyonu ile ürettiği 10 milyarın üzerinde ambalajın yarıdan fazlasını 4 kıtada 39 ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye’de 45 yıldır faaliyet gösteren Tetra Pak’ın, 10 milyar paketi aşan kapasiteye sahip İzmir Fabrikası, 23 farklı ambalaj ürünü üretiyor. İzmir fabrikasında üretilen 5 milyarın üzerinde paket, dünyanın 4 kıtasında tam 39 ülkeye ihraç ediliyor.

Türkiye’de 45 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren şirket, bugün İzmir Kemalpaşa’daki fabrikasıyla, Bursa ve İstanbul’daki ofisleriyle 400’ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan; “Tetra Pak olarak gıdayı güvenli ve ulaşılabilir kılma misyonuyla her yıl 180 milyar paket güvenli gıdayı dünyanın 6 kıtasında tüketicilerle buluşturuyoruz. Bu, dünyadaki her insan ortalama yılda en az 25 kez Tetra Pak ambalajlarını kullanıyor, Tetra Pak ambalajlarındaki gıdadan faydalanıyor anlamına geliyor” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.