İran ile hayvan sağlığı alanında işbirliği

Türkiye ve İran arasında hayvan sağlığı ve veterinerlik alanında işbirliği mutabakat zaptı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar Kurulunca onaylanarak 12 Mayıs’ta yayımlanan mutabakat zaptı ile Türkiye ve İran hayvan sağlığı ve veterinerlik konularında işbirliğini geliştirmek, canlı hayvanların ve hayvansal orjinli ürünlerin dolaşımını kolaylaştırmak ve bulaşıcı hayvan hastalıklarının ve güvenli olmayan ürünlerin girişini engellemek amaçlanıyor.

Türkiye-İran Tarımsal İş Forumu ve Türkiye-İran Tarım Yürütme Komitesi 6. Dönem Toplantısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile İran Tarım Seferberliği Bakanı Mahmoud Hojjatı arasında imzalanan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik Alanında Mutabakat Zaptı; hayvan sağlığı veterinerlik alanlarında karşılıklı bilgi alışverişi ve teknik işbirliğini, ithalat ve transit uygulamaları, ithalatta ilave tedbirler ve koruyucu önlemler başlıkları altında bir dizi işbirliğini kapsıyor. Mutabakat 5 yıllık dönemi kapsıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.