Vodafone Çiftçi Kulübü,Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile çiftçilere ilçe bazlı meteorolojik bilgiler vermeye başladı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın himayesinde hayata geçirilen Vodafone Çiftçi Kulübü, bir ilk dhae imza atmaya devam ediyor. Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürlüğü’yle işbirliğine giden Vodafone, ilçe bazlı meteorolojik bilgileri 2434 Çiftçi Haber Paketi ile çiftçilere ulaştırmaya başladı. Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanı Osman Şimşek, iki kurum arasında yapılan iş ortaklığı ile geliştirilen ve çiftçilerin hayatını kolaylaştıran mobil çözümü anlattı.
Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ)’nin, Türkiye genelinde 300’ü aşkın ilçede günlük olarak ölçümlediği tüm bilimsel meteorolojik verileri, 2434 Çiftçi Haber Paketi ile Vodafone’lu çiftçilere ücretsiz sunuyor. Bu hizmet ile çiftçilere ilçelerine özel sıcaklık, rüzgar hızı, nem miktarı ve yağış gibi meteorolojik bilgileri kısa mesaj ile iletiliyor.
Türk tarımının potansiyeline inanıyoruz
Vodafone Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı, “Artacak dünya nüfusu ile gıda üretimini de yüzde 70 oranında artırmak zorundayız. Bu amaçla, hasadın bereketini artırmayı destekleyen bilgileri servis eden 2434 Çiftçi Haber Paketimizi geliştirerek, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Biz Türk tarımının gücüne ve potansiyeline inanıyoruz ve Vodafone Türkiye olarak, dünyanın en son iletişim teknolojilerini çiftçimize erişebilir kılarak ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşımayı kendimize misyon ediniyoruz.” dedi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanı Osman Şimşek ise hava durumu ve meteorolojik şartların tarladaki çiftçinin merak ettiği en önemli hususlardan biri olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi; “Üreticimiz, ne zaman yağış olacak, ne zaman fırtına olacak, zirai don olacak mı, olmayacak mı gibi, ürününü, bahçesini, serasını etkilemesi muhtemel, belki de büyük zararlara ve maddi kayıplara neden olabilecek meteorolojik şartları önceden bilmek ister. Meteorolojik şartlar hakkında önceden bilgi sahibi olan üreticimiz, zamanında alacağı tedbir ve önlemler sayesinde zararını en aza indirebilmekte ya da hiç zarar görmeden atlatabilmektedir.”