Hayvancılık örgütleri Antalya’da buluştu

3. Tarım Hayvancılık & Tedarik İkili Görüşmeleri 19-23 Aralık 2012 tarihleri arasında AntalyaRoyal Holiday Palace Hotel’de yapıldı.

Beş bine yakın birlik ve kooperatif başkanının katıldığı etkinlikte tarım sektöründen birliklerin satın almacıları ile katılımcı fi rmalar ikili görüşmeler de gerçekleştirdiler.

Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ve Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ali Koyuncu başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte Süt Üreticileri Merkez Birliği, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri  Merkez Birliği, Hayvancılık Kooperatifl eri Merkez Birliği ve Köy-Koop Merkez Birliği istişare toplantıları yaptı.

Tarım Platformu’nda çeşitli panel ve oturumlar da gerçekleşti. Oturumlarda hayvancılık sektöründeki üretici örgütlerinin yeri ve önemi, büyükbaş hayvancılıkta yem ve yem kaynakları, sağlıklı çiftlikler ve sürü yönetimi, sağlıklı  süt üretimi sütün pazarlanması ve gelişen teknolojiler ile Türkiye’de küçükbaş hayvancılığın gelişimi ve geleceği konuları uzmanlar ve çiftçi örgütleri tarafından tartışıldı. Ayrıca 2012 yılının Dünya Kooperatifçilik Yılı olması nedeniyle etkinliğin kapanış töreninde başarılı kooperatiflere plaket verildi.

Etkinliğe Süt Dünyası Dergisi de katılarak okuyucularıyla buluştu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.