HAUS’tan yüksek kapasiteli yeni süt separatörleri

HAUS Santrifüj Teknolojileri ürün gamını genişleterek 20 ve 30 ton/saat kapasiteli yeni süt separatörlerinin üretimine başladı.

Krema ve temizleme separatörleri üreticisi HAUS, geçen yıl kurduğu Ar-Ge Merkezinde teknolojisini geliştirerek ürün yelpazesini genişletti. Bu yıl ürün gamında bulunan 5, 10 ve 15 ton/saat kapasiteli Maxcream krema ile Maxclean temizleme (klarifikasyon) separatörlerine ek olarak 20 ve 30 ton/saat kapasiteli yeni separatörler üreterek pazara sundu.

Emrah_Kaya_HausHAUS Süt Uygulamaları Satış Yöneticisi Emrah Kaya Süt Dünyası’na yaptığı açıklamada, Ar-Ge çalışmaları ve pazar araştırmaları sonucunda geliştirdikleri yeni separatörlerin üretim testlerinden başarıyla geçtiğini, makineleri kullanan işletmelerden olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydetti. Kaya, piyasaya sürdükleri yüksek kapasiteli yeni süt separatörleri ile orta ve büyük ölçekli süt işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini dile getirdi. Max serisi separatörlerde dişli sistem yerine kayışlı sistemi tercih ettiklerini söyleyen Kaya, bu sayede işletme maliyeti düşük, enerji verimliliği yüksek, düşük vibrasyon ve sese sahip, yüksek performanslı makineler sunduklarını ifade etti.

Ar-Ge çalışmaları sonucunda özellikle Avrupa ve Asya pazarında önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Max serisi separatörlerimizdeki kayışlı sistem sayesinde tambur ve motor kısmını sökmeye gerek kalmadan kayış değişimi yapılabiliyor. Yeni ürünlerimiz olan Maxcream ve Maxclean 30T’de de aynı sistemi kullanıyoruz. Bu sayede kayış sisteminin yılda bir kez değişimi yeterli oluyor. Ayrıca Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda yağ kaçak oranlarının maksimum binde 5 seviyesinde olmasını garanti ediyoruz. Böylece düşük maliyetler ve maksimum performans ile verimliliği arttırıyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.