Gıda fiyatları yakın takibe alındı

Gıda fiyatlarındaki aşırı atışın enflasyona etkisinin artması üzerine hükümet piyasayı yakından izlemek amacıyla gıda komitesi kurdu.

9 Aralık 2014’te yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi kuruldu. Tarım Bakanlığı Müsteşarının başkanlığındaki komitede Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları Müsteşarları ile Hazine Müsteşarının yanısıra Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanları yer alıyor. Üç ayda bir veya gerektiğinde başkan veya üyelerden birisinin talebi üzerine en geç bir hafta içerisinde toplanacak olan Komite çalışmalarıını, Ekonomi Koordinasyon Kuruluna raporlayacak.

Konuyla ilgili Başbakanlık genelgesinde, dağıtım zincirindeki yapısal sorunların üretici fiyatlarıyla tüketici fiyatları arasındaki ilişkiyi bozduğuna dikkat çekilerek, tarımsal ürün ve gıda fiyatlarında ortaya çıkan dalgalanmalar nedeniyle bu piyasaların yakından takibi gerektiği belirtildi.

Komite, gıda ve tarım ürünlerinin; kısa ve uzun vadeli arz-talep, ihracat-ithalat ve üretim-tüketim değişimleri ile bu değişimlerin ve dağıtım zincirindeki gelişmelerin fiyatlara olası etkilerinin değerlendirmesini yaparak alınacak tedbirlere ve uygulanacak politikalara ilişkin önerilerde bulunacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.