Süt İneklerinde Beslenme

Karaman Tarım İl Müdürlüğü’nün hazırladığı ve Mevlana Kalkınma Ajansı’nın (MEVKA) 2009 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklediği ‘Çiftliğimin Sultanları Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Karaman Vali Yardımcısı Latif Memiş, Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, MEVKA İzleme Birim Başkanı Şükrü Atçeken, Karaman Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cahit Cenk ve çok sayıda süt üreticisi katıldı. Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru konuşmasında, ülkemiz ve Konya açısından tarımın önemi ortada olduğunu söyleyerek tarımsal faaliyetlerin kalite ve verim olarak geliştirilmesi, karlı bir üretimin sağlanması kapsamında çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Bu çalışmalardan birisinin de MEVKA tarafından finanse edilen “Çiftliğimin Sultanları Projesi” olduğunu belirten Doğru, proje ile süt sığırcılığı işletmelerinin refah ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak, modern, yeni tekniklere uygun ve sürdürülebilir üretim yapmalarını teşvik etmek, kırsal kalkınmaya destek sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Toplantıya katılan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behiç Çoşkun, “Süt İneklerinin Beslenmesinde Kaba Yem Kalitesinin Önemi”, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akın, “Hijyenik Süt ve Süt Ürünleri Üretimi” ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Güzelbektaş, “Sağlıklı Buzağı Yetiştirmede Dikkat Edilmesi Gereken Konular” hakkında bilgi verdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.