Endüstriyel yoğurttan toplumu uzaklaştırmak sorumsuzluktur

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı son günlerde medyaya yansıyan iddialarla ve endüstriyel yoğurtları kanser ile ilişkilendiren haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, son günlerde medyaya yansıyan iddialarla, endüstriyel yoğurtları kanser ile ilişkilendiren haberlere sert tepki gösterdi. Çallı, haberlerin sektörü karalamaya yönelik olduğunu belirterek, “En hafif tabiriyle; aymazlıktır, sorumsuzluktur, topluma karşı işlenmiş suçtur. Kendilerini meşhur etmek veya ilgi çekmek için, hiçbir bilimsel temeli olmayan, yalan yanlış bilgiler ile, olsa olsa varsayımları ile insanları ürkütüp korkutarak, “yoğurt” gibi tarihin binlerce yıllık imbiğinden süzülerek bugüne gelmiş, çok değerli bir gıdadan toplumu uzaklaştırmayı göze alan bu sorumsuzlara artık dur demenin zamanı gelmiştir.” dedi.

Son günlerde, süt ve süt ürünleri sektörü tarafından üretilen yoğurtları, kanser ile ilişkilendiren haberlere, Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Çallı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yoğurt” beslenmemizin en temel gıdalarından biri

“En mükemmel gıdalardan biri olan “yoğurt”un değeri dünyada her geçen gün daha fazla anlaşılarak, tüketimi desteklenmekte ve hızla artmaktadır. Ülkemizde ise; adı bize, özü bize ait ve kültürel mirasımızın en değerli, beslenmemizin en temel gıdalarından biri olan “YOĞURT”, korkulan bir ürün haline getirilmektedir.

Hiçbir bilimsel dayanağı bulunmayan, hiçbir doğruluğu olmayan, yalan yanlış söylemleri ile insanları ürküterek ilgi toplamaya çalışan korku tacirlerinin, ambalajlı yoğurtları kanser hastalığı ile ilişkilendirecek kadar ileri gittiğini ve halkımızı “yoğurt” tüketmekte tereddüte düşürdüklerini üzülerek görüyoruz.

“Yoğurt” sadece süt ve yoğurt mayası ile üretilmektedir. Bunun ötesinde “yoğurt”a herhangi bir katkı maddesi koymak, yasalara aykırıdır, yasaktır, suçtur.

Tüketicilerimizin karşısına çıkan yoğurt markalarının hiçbiri böyle bir ithamla karşı karşıya bırakamayacağımız çok değerli markalarımız, uluslararası gıda güvenliği standartlarını uygulayan, modern ve hijyenik tesislerde üretim yapan çok değerli kuruluşlarımızdır.

Toplumumuzu yanıltıcı bilgilerle korkutarak, yoğurt ile ilgili şüpheye düşürenleri, hatalarını telafi etmeye, üniversitelerimizi ve bakanlığımızı da bu konuda toplumu aydınlatacak bilgilendirmeler yapmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla kamuoyunun dikkatine sunarız.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yorum

  1. Ben de bir yoğurt üreticisiyim. Ürünlerimde ben katkı kullanmıyorum. Fakat deniliyor ki yoğurda katkı katmak yasaktır. Yasak sa. İnternet ten bir çok katkı maddesi satılıyor. Bütün süt ürünleri için de mevcut. Bunlar nereye satılıyor. Örneğin yoğurt ta su tutucu AGAR AGAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.