Tarımsal Ar-Ge’ye 29 milyon lira destek

2015 yılında desteklenmesine karar verilen 78 Ar-Ge projesi için tören düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Ar-Ge Destek Programı genişleyerek sürüyor. Ankara’da 9 Temmuz 2015’te düzenlenen törende konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, Tarımsal ArGe’deki Değişim ve Dönüşüm Programı ile ilgili bilgi verdi. Program kapsamında Bakanlık Araştırma Enstitülerinin altyapılarının üniversite, özel sektör ve STK’ların kullanımına açıldığını ve bu kapsamda; 2007 yılında bu yana 30 araştırma enstitüsünde, 114 firma ile 15,5 milyon lira bütçeli 195 proje yürütüldüğünü söyledi.
Burak, 2007-2014 yılları arasında 813 proje başvurusundan 214’ünün desteklemeye uygun bulunduğunu ve bunlardan 92’sinin ise sonuçlandığını kaydetti.
Yürürlüğe giren 78 yeni proje ile Ar-Ge Destek Programı kapsamındaki proje sayısının 292’ye çıkacağını belirten Burak, 214 projeye Bakanlıkça toplam 28,9 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını dile getirdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.