Ektam’dan İngiltere’ye süt dolum tesisi

İngiltere’nin süt sanayi devlerinden Tomlinson’s Dairy’nin pastörize süt dolum hatlarını Ektam Makina kuruyor.

Hollanda’da Özgazi için komple ayran dolum hattını başarı ile devreye alan Ektam şimdi de İngiltere’deki Tomlinson’s Dairy için saatte 68 ton dolum yapabilecek kapasitede FlowMatic serisi iki süt dolum hattı kuruyor.

Ektam Makina’dan yapılan açıklamada, “Hedefimiz, Ar-Ge çalışmaları ile dünya standardında Türk kalitesini ‘Yerli malı belgesine sahip makineler’ ile en yükseklere taşımaktır” denerek şu görüşler dile getirildi:

“İngiltere’de süt dolum tesisi kurduğumuz Tomlinson’s Dairy, Philip ve John Tomlinson tarafından Wrexham’da 1983 yılında kurulmuş. Tesiste yıllık 100 milyon litre süt dolumu yapılıyor. İngiltere gibi sağlığa verdiği önemle ön planda olan bir ülkeye böyle önemli bir ihracat yapmak EKTAM Makina için büyük bir gurur kaynağıdır.

Komple iki hat kurulumu yapılacak projede her bir hattın kapasitesi 34 ton/saat olacak. Dolumu yapılacak ürünün pastörize süt gibi çok hassas bir ürün olması birtakım hijyen şartlarını da beraberinde getiriyor. Bu şartların sağlanması adına yapılan yoğun Ar-Ge çalışmaları sayesinde proje başarılı bir şekilde devam ediyor.

Ar-Ge çalışmalarına devam eden EKTAM Makina, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldığı ‘Ar- Ge Merkezi Belgesi’ ile çalışmalarını belgelendirmiştir. Uzman ve deneyimli mühendis kadrosu ile uluslararası alanda seçkin firmalarla çalışan EKTAM, farklı sektörlerdeki dolum projelerini başarı ile geliştiriyor ve iş ortaklarına optimum çözümler sunuyor.

Ar-Ge merkezimizin gelecek vizyonu, ileri teknoloji kullanılarak mühendislik analizleriyle doğrulanmış, ihracat potansiyeli oluşturacak ürünleri geliştirip ticarileştirmektir. Bu kapsamda teknolojik ihtiyaçların belirlenmesi ile Ar-Ge projelerinin kurgusu oluşturularak yeni bir süreç yönetimi ve iyileştirilmiş ürünler elde etmeyi amaçlıyor.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.