Eker sütlü tatlıları Ramazan’da sofralarda

Eker Süt, Ramazan’da da tatlı severlere sağlıklı tatlar sunmak için iftardan birkaç saat sonra tüketilen 150 gramlık bir porsiyon sütlü tatlıları, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılaması için beğeninize sundu.

Türkiye Diyetisyenler Derneği ve Türk Kardiyoloji Derneği üyesi diyetisyen Canan Aksoy, bu yıl günde ortalama 16 saat oruç tutulacak olan Ramazan ayında, hem daha az şeker içeren hem de daha az yağ barındıran sütlü tatlıların, diğer tatlı çeşitlerine göre kan şekerini daha kolay düzenleyeceğini söylüyor.

Yatma vaktinin, bu yıl geç saatte yapılacak iftardan kısa bir süre sonra gelecek olması nedeni ile iftardan sonra sindirimi daha kolay olan meyve ya da sütlü tatlıları önerdiklerini belirten Aksoy,  sütlü tatlıların, fosfor ve B vitaminleri açısından zengin oldukları için de diğer tatlılardan daha besleyici olduğuna ve 150 gramlık bir sütlü tatlının, günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık üçte birini karşıladığına dikkat çekti.

2007 yılından beri sütlü tatlı ürettiklerini belirten Eker Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, bütün ürünleri ile 11 ayın sultanı Ramazan’a hazır olduklarını ifade ederek, “Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak, Ramazan’da özellikle supangle, keşkül, sakızlı muhallebi, tavuk göğsü ve sütlaç çeşitlerimizi içeren hafif ve besleyici ürünlerin tüketilmesini öneriyoruz. Tüm ürünlerimizi Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.