Alternatif kaba yem kaynakları

Çok sayıda kaba yem çeşidi olmasına rağmen ülkemizde kullanılan kaba yem türleri sınırlı düzeydedir. Kaba yem denilince akla saman, yonca, fiğ, korunga, mısır silajı gibi yem kaynakları gelmektedir. Halbuki hayvancılığı gelişmiş olduğu ülkelerde çok farklı kaba yem kaynaklarından yararlanılmaktadır. Ülkemizde de yetiştirilebilecek bu alternatif kaba yem kaynaklarını yem bitkileri ve silajlar olarak ele aldık.

Süt sığırcılığında maliyetlerin yaklaşık yüzde 70’ini besleme masrafları oluşturmaktadır. İşletmenin karlılığını önemli düzeyde etkileyen beslemede kaba yemler ön plana çıkmaktadır. Kaba yemler taze, kurutulmuş veya silaj formunda kullanılan düşük enerjili yemlerdir. Hayvanlarda mekanik tokluğun yaratılmasında ve yemlemeye bağlı olarak meydana gelen ishalin ortadan kaldırılmasında kuru kaba yem kullanımı en güvenli ve ucuz yoldur.

Dosyanın tamamı Sayı 46 Özel Dosya’da…

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.