Ak Gıda Aydın fabrikası açıldı

Ak Gıda Pamukova, Karaman, Lüleburgaz ve Kahramanmaraş’tan sonra beşinci fabrikasını Aydın’da açtı.

Türkiye ve komşu ülkelerin en büyük süt işleme kapasitesine sahip olan Ak Gıda, üretim tesisi sayısını beşe çıkarttı. İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli’nin sütünü ekonomiye kazandıran Ak Gıda Aydın fabrikası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü’nün katılımlarıyla 4 Temmuz’da düzenlenen törenle açıldı.

Törende bir konuşma yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, büyüyen ekonomi içinde Ak Gıda’nın üzerine düşeni yaptığını söyledi. Sütün Yıldız Holding için önemine değinen Ali Ülker sözlerine şöyle devam etti: “2003 yılında Ak Gıda Genel Müdürlüğü’nü yaparken 400 ton süt işliyorduk. Şu anda 4 bin ton süt işleme kapasitesine ulaştık. Endüstriyel ve perakendede önde gelen üreticilerden biriyiz.”

Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ise konuşmasında, Yıldız Holding’in süt ve süt ürünleri üretim şirketi Ak Gıda’nın Aydın’daki fabrikasının 40 milyon lira yatırımla kurulduğunu ve 5 ilde 89 tedarikçiden süt aldıklarını söyledi. Tütüncü, 500 ton günlük süt işleme kapasitesine sahip fabrikada ağırlıklı olarak peynir üretileceğini belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.