IV. Ulusal Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Kongresi Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Elazığ’da düzenlendi.
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği’nin desteğiyle Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen kongre, 11-14 Eylül tarihlerinde Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kongrenin açılış konuşmasını Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ateşşahin yaparak kongre hakkında genel bilgiler verdi.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi ise, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin Türkiye’nin ikinci, cumhuriyet tarihinin ilk Veteriner Fakültesi olduğunu belirterek, bugüne kadar 3 bine yakın veteriner hekim mezun ettiklerini söyledi. Veteriner Fakültesi’nde 63’ü profesör 130 akademik personelin görev yaptığını ifade eden Servi, kongrede kendilerine her türlü desteği sağlayan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a teşekkür etti. Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan da konuşmasında derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, “Geçmişten Günümüze Toksikoloji ve Gelecekten Beklentiler” konulu bir konferans verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, “Geçmişten Günümüze Toksikoloji ve Gelecekten Beklentiler” konulu bir konferans verdi.
Kongrenin dördüncü oturumunda Veteriner İlaç Sanayii Sorunları ve Veteriner Farmakovijilans konulu bir panel düzenlendi. Başkanlığını Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi adına Prof. Dr. Ender Yarsan’ın yaptığı panele İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Yıldırım, Bavet İlaç’tan Prof. Dr. Adem Şenüver, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Arif Özkan ve serbest veteriner hekim Kazım Bulut panelist olarak katıldı. Panelde ilaç sanayi, akademisyen, bakanlık ve serbest veteriner hekimlik yönüyle değerlendirildi.
Kongre’de 74 poster, 22’si sözlü olmak üzere toplam 96 bildiri sunuldu. Bir sonraki kongre 2016 yılında Bursa’da, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yapılacak.