Eker’den ‘Bir Umut Ol Benim İçin’

Çocuklara yönelik “Bir Umut Ol Benim İçin” projesi Eker Süt Ürünleri’nin desteğiyle hayata geçirildi. Projeyle, akranları ile eşit imkânlara sahip olamayan çocukların, akademik ve sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek olunması hedefleniyor.

Eker Süt Ürünleri, üretim yaptığı ve iş gücü istihdamını sağladığı bölgenin dezavantajlı çocuklarıyla ilgili “Bir Umut Ol Benim İçin” projesine, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile birlikte imza attı.

“Bir Umut Ol Benim İçin” projesi; yaşadığı çevrenin elverişsiz koşulları nedeniyle akranlarıyla eşit imkânlardan yararlanamayan dezavantajlı konumdaki öğrencilerin, Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte akademik ve sosyal etkinlikler yaparak gelişimlerine destek olmayı hedefliyor. Proje, yabancı dil, matematik, fen, Türkçe gibi alana yönelik akademik desteğin yanı sıra; satranç, drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, müzik, resim gibi sanatsal çalışmalar, masa tenisi, halk oyunları ile birlikte sinema, tiyatro, çeşitli söyleşiler ve gezi gözlem etkinliklerini de kapsıyor.

Eker, yemek giderlerini karşılayacak

Eker’in çocukların yemek giderlerini karşılayacağı “Bir Umut Ol Benim İçin” projesinde, Uludağ Üniversitesi tüm eğitim ve kırtasiye ihtiyacından, Bursa Emniyet Müdürlüğü ise öğrencilerin ulaşımından, etkinliklerin güvenli bir şekilde yürütülmesinden ve hafta sonu yapılacak gezi gözlem vb etkinliklerin yürütülmesinden sorumlu olacak. Örnek bir proje olarak Türkiye genelinde de yaygınlaşması beklenen “Bir Umut Ol Benim İçin” projesi, 40 çocuğun katılımıyla 20 hafta boyunca devam edecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.