Teksüt içme sütü üretecek

Gönen’deki tesislerini basın mensuplarına açan TEKSÜT, UHT sütlerle market raflarında yer almaya hazırlandığını duyurdu.

Gezi sırasında gazetecilere bilgi veren TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık 2012 için öngördükleri yüzde 15 ciro artışı hedefi ne ilk 8 ayda ulaştıklarını söyledi.

TEKSÜT, düzenlediği geziyle basın mensuplarını Gönen’de ağırladı. TEKSÜT fabrikasını gezen ve peynir üretimini yakından inceleyen gazetecilere, TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık önemli açıklamalarda bulundu.

TEKSÜT’ün yeni dönem projelerini açıklayan Arınık, 2013’te en çok satış alanlarını artırmak, ürün gamına yeni çeşitler eklemek, kapasiteyi artırmak ve UHT süt üretimine geçmek için çalışacaklarını söyledi. 10 gün sonra TEKSÜT markalı sütlerin market raflarına gireceğini de açıklayan Arınık, bu ürünleri ABD ve Irak’a da ihraç edebileceklerini ifade etti. Cevdet Arınık, önce 1 litrelik sütlerin satışa çıkacağını ardından ise 200 ml’lik kutularla devam etmek istediklerini belirtti.

UHT süt hattı için yeni bir tesis inşa ettiklerini ve 7-8 ay içinde tamamlanacağını sözlerine ekleyen Cevdet Arınık, sektörde ilk 10 firma arasında yer aldıklarını da ifade etti. Arınık, 2011 yılı cirolarını ise 153 milyon TL olarak açıkladı. Arınık, ihracata ilişkin ise şunları söyledi: “İhracat miktarımız 3,5 milyon Dolar civarında. Bu rakam Irak ve ABD’ye yaptığımız ihracatın toplamıdır. ABD, klasik koyun peynirini daha çok seviyor. Ayrıca ABD’de Türkler, ‘Türk usulü peynir’i daha çok aradığı için bu ürün tutuluyor. Irak’ta ise sürülebilir ürünler, beyaz peynir, kaşar türleri başta olmak üzere yoğurt, lor ve yöresel ürünler ilgi görüyor”.

1956 yılında Balıkesir iline bağlı Gönen ilçesinde Recep Arınık tarafından kurulan TEKSÜT önceleri sadece beyaz peynir üretiyordu. 1990 yılında halen üretim yapılmakta olan modern tesislerine taşınan TEKSÜT beyaz peynir, kaşar peyniri, krem peynir, tereyağı, sürülebilir beyaz peynir, labne, kaymak, yoğurt, ayran ve yöresel peynirler (mihaliç, çeçil, dil, çerkez, otlu, urfa, örgü, vb.) gibi farklı çeşit ve gramajlarda süt ürünleri üretiyor.

Yaklaşık 8000 m² kapalı alanda 280 personel ile hizmet veren TEKSÜT, 10 bin üreticiden günlük aldığı 350 ton sütü işleyerek süt mamulü haline getiriyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.