Tarla Günleri Bursa’da

Türkiye’nin ilk açık alan uygulamalı tarım fuarı DLG-ÖÇP Tarla Günleri, 7-10 Haziran tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecek.

Garanti Bankası’nın ana sponsorluğunda 220 bin metrekarelik açık alanda ziyaretçilerle buluşacak fuar, Tarım Bakanlığı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından da destekleniyor. 50 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği fuarda 120’yi aşkın firma ürünlerini sergileyecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2012’nin tanıtım toplantısı Mart’ta Bursa’da yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan DLG Fuarcılık Genel Müdürü Nezih Suyaran, “1987’de Türk tarımında değişim ve yeniliği hedefleyerek Önder Çiftçi Projesi olarak yola çıktık. Hedefimiz tarım fuarcılığını dünyada olduğu gibi ülkemizde de bizim gibi çiftçi örgütünün düzenlemesi, doğru bilgi ve doğru ticaret felsefesiyle ülkemiz tarım sektörüne hizmet vermesidir.”

Tarla Günleri’nin ilki 2010’da Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Tarım kesimi tarafından büyük beğeni toplayan ilk yıl 99 katılımcı firma ve 26.243 ziyaretçi yer aldı. İkincisi 123 katılımcı firma ve 27.500 ziyaretçisiyle Adana’da gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2012 Bursa’da Tarım Meslek Lisesi’nin alanında yapılacak. 220 dekar alanda 125 katılımcı firmanın bulunacağı fuarı yurtiçinden 40.000, yurtdışından da 2.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.