Tarımın nabzı Bursa’da atacak

Avrasya coğrafyasının dev buluşması olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 1-5 Ekim tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek.

Tarım sektörümüzün çevre ülkelere tanıtımında önemli bir misyon üstlenen Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 225 bine yakın ziyaretçi hedefleyen Fuarlarda ülkemizin ve dünyanın en önemli üretici ve ithalatçı firmaları yer alacak.

Avrasya coğrafyasının dev buluşması olan Fuarlar, Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, Kafkaslardan Rusya’ya kadar ülkemizin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenen Tüyap tarım fuarlarının en büyük halkasını oluşturuyor. 2012 yılında 29 ülkeden 603 firmanın katılımıyla 70 bin m2 alanda hazırlanan Fuarlar, ziyarete açık olduğu 5 gün boyunca yurtiçinden ve yurtdışından 43 ülkeden toplam 218 bin 567 kişi tarafından ziyaret edildi.

Salon 1, 3 ve 5’de Tarımsal Mekanizasyon, Salon 2’de Hayvancılık ve Ekipmanları, Salon 4 ve 6’da Bitkisel Üretim, Salon 7’de Bahçe Ekipmanları, Danışmanlık, Finans ve İlgili Sivil Toplum Kuruluşları, Açık Sergileme Alanı’nda ise traktör ve biçerdöver firmaları ile tarım mekanizasyon firmaları yer alıyor. Fuarlar ile eş zamanlı olarak Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından “Bursa Tarım Paneli” ikinci kez organize edilecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.