Sütaş 2011’de de liderliği sürdürdü

2011’de cirosunu yüzde 33 artıran Sütaş 80 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Pazar payında düzenli yükseliş trendi gösteren Sütaş, altı yıldır sektörün lider markası.

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin lider markası Sütaş, iki yılda 118,5 milyon dolarlık yatırım yaptı; 2011 yılında perakende ölçümlemelerine göre süt ve süt ürünleri pazarı yüzde 6 büyürken Sütaş yüzde 24’lük büyüme oranına ulaştı. Sütaş’ın 2011 yılı faaliyetlerini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, başarılı iş sonuçlarının ardındaki dört faktörü; süt aşkıyla sütçülüğe odaklanarak çalışmak, üretimi ‘ottan sofraya’ entegre bir iş modeliyle gerçekleştirmek, 37 yıllık ustalığa uzmanlığın ve bilimin gücünü katmak, bütün bunları kurumsal bir yapıyla sürdürülebilir kılmak olarak açıkladı.

6 yıldır sektörün lider markası

Pazar payında düzenli yükseliş trendi gösteren Sütaş, altı yıldır sektörün lider markası. Sütaş 2009’da yüzde 15,6 olan toplam pazardaki payını 2010 yılında yüzde 17,5’a; 2011 yılında ise yüzde 20,4’e çıkardı. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “2011 yılında, süt ürünlerinde 1 milyar 278 milyon liralık; süt hayvancılığı ve yem üretimini kapsayan tarımsal faaliyetler alanında ise 133 milyon liralık bir ciro gerçekleştirdik. Sütaş Grubu olarak, 2011’de 1 milyar 412 milyon liralık bir ciroya ulaştık; 2011 sonu itibariyle 3694 kişiyi istihdam eder hale geldik” dedi.

Ottan Sofraya entegre iş modeli

Muharrem Yılmaz, ‘Ottan sofraya’ uzanan iş sürecindeki faaliyetlerimizle, üreticiyi ve girişimciyi eğitiyor; en verimli sonucu alabilmeleri için doğru damızlığı, doğru yemi kullanmasını öğretiyoruz. Üretilen sütün kaliteli ve verimli olmasının yanısıra bu işten anlamlı bir gelir elde edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 13 bini aşkın üretici ve girişimciye eğitim verdik,” dedi. Yılmaz, eğitim faaliyetleri için yıllık ortalama 700 bin TL harcadıklarını kaydetti.

 

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.