Süt şişelerinde ultra hafif dönem

Türkiye ambalaj pazarının önde gelen kuruluşlarından Anadolu Cam, ultra hafif şişe üretti. Üretilen yeni cam şişe, standart süt şişelerinde yüzde 28 daha hafif.

Gıda, içecek ve sağlık sektörleri için cam ambalaj üreten Anadolu Cam, enerji tüketimini azaltmak ve karbon gazı salınımını düşürmek için ürünlerini hafifletme çalışmaları yapıyor. Bu amaçla yürütülen projelerden biri NFS (New Forming System) olarak adlandırılıyor. Cam ambalajların darbe dayanım değerlerini düşürmeden %25-28 daha hafi f üretilmesini sağlayan bu uygulama sayesinde “ultra hafif” olarak da nitelendirebilecek yeni cam ambalajlar üretiliyor.

Anadolu Cam’dan yapılan açıklamaya göre NFS uygulaması, sağlamlıktan ödün vermeden hammadde ve enerji tasarrufu sağlaması ile üretim maliyetlerini aşağıya çekiyor. Böylece sağlıklı ve doğa dostu cam ambalajın birçok sektörde kullanımında artış sağlanmaya başlanmış. Gazsız ürün dolumu yapılan tüm sektörlerde kullanılabilen NFS cam şişeler, süt sektörü için de son derece uygun. Bu uygulama ile üretilen şişeler, standart süt şişelerinden yüzde 28 daha hafif.

Anadolu Cam’dan yapılan açıklamada, UHT sütlerin yaygınlaşmaya başlamasının günlük pastörize sütlere olan talebi azalttığına değinilerek şöyle denildi: “Tüketicinin sağlık bilincinin artması, çevre ve sürdürülebilirlik konularına daha çok önem veriyor olması, daha doğal olan ürünlere yönelmeye başlaması, günlük pastörize sütün tekrar gündeme gelmesinde etkili olmaya başlamıştır. UHT süte göre daha doğal ve besin içeriği zengin olan günlük pastörize sütü, doğallık arayışındaki tüketiciye ultra hafif  cam şişelerimizle sunmanın kıvancını yaşıyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.