Süt sektörü temsilcileri Bakan Çelik ile görüştü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, süt sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla süt üreticileri ve süt sanayicileriyle ayrı ayrı görüştü.

18 Ocak günü yapılan görüşmede sabah saatlerinde süt sanayi kuruluşlarının yöneticilerini kabul eden Bakan Çelik, öğleden sonra da üretici örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, sanayiciler ile iki saatlik bir değerlendirme yaptıklarını, Türkiye’deki sütün arzı ve pazar sorunlarına ilişkin sektör temsilcilerinin görüşlerini aldığını bildirdi.
Sektörün karşı karşıya kaldığı sorunların nasıl aşılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduklarının altını çizerek, süt sanayicilerinin ardından, süt üreticileriyle de yapacakları değerlendirmeler neticesinde “Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği”nde yapılacak değişikliğe nihai şeklini vereceklerini açıkladı.
1 Şubat’ta yayınlanan Tebliğ ile Bakanlık, süt tozu desteğini önce 4 bin liraya, daha sonra 4 bin 50 liraya çıkardığını açıkladı.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.