Süt fiyatlarında çiftçinin refah payı dikkate alınmıyor

Süt Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gümüş Yaban TV Tarım Kuşağında Meliha Okur’un canlı yayın konuğu oldu. Programda süt piyasası, fiyatlar, istatistikler ve dış ticaret konuşuldu.

Süt sektörünün gündemini Yaban TV Tarım Kuşağı’na değerlendiren İbrahim Gümüş süt ürünlerinin Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması kapsamına alınması halinde AB ülkeleri ile rekabet etmenin zor olacağını kaydederek, Almanya, Fransa, Hollanda ve İtalya ile peynir ticaretinde rekabet etmenin zorluklarına dikkat çekti.

Ulusal Süt Konseyinin 1 Ocak 2017 itibariyle çiğ sütün çiftlik satış fiyatının 1,21 liradan işlem görecek olmasını değerlendiren İbrahim Gümüş, fiyat belirlenirken çiftçinin refah payının dikkate alınmadığını söyledi.

ÇİFTÇİ BEDAVAYA ÇALIŞIYOR

2 Ocak 2017’de canlı yayınlanan programın videosunu buradan, youtube kanalımızdan ve facebook sayfamızdan izleyebilirsiniz.


Süt Dünyası – Sütçülüğün güvenilir ve bağımsız bilgi kaynağı

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.