Süt endüstrisinin işgücü ihtiyacı araştırılıyor

Uludağ Üniversitesi “Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi” isimli AB projesinin Türkiye Yürütücülüğüne seçildi.

Türkiye, hızla büyüyen Avrupa süt sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye insan kaynağı (işgücü) ile ilgili ihtiyacı belirlemek için yürütülen AB projesinin 5 yürütücü ülkesinden biri oldu. Proje ile sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki yetkinlikteki işgücünü yetiştirmek için eğitimdeki eksikliklere yönelik araştırma yapılıyor.

Süt endüstrisinin insan kaynağı ihtiyacına yönelik verilen eğitimler piyasanın gereklerini karşılamaktan uzak olduğu için proje, süt endüstrisi ile eğitim sektörünün değişen talep ve eğilimlerini belirlemeyi amaçlıyor.

Avrupa süt sektörü ağı AEDIL (Association of European Dairy Industry Learning) çatısı altındaki 11 üye kuruluş ile bu kuruluşlarla ortak çalışan katılımcı 40 kurum ve kuruluş bulunuyor. 13 ülkeden paydaşların yer aldığı AEDIL çatısı altında 10 üniversite, 9 mesleki eğitim kurumu, 4 süt işletmesi, 2 mesleki yeterlilikkurumu, 9 işveren kuruluşu, 3 işçi birliği, 1 ticaret odası, 1 ulusal sektörajansı ve 1 işgücü araştırma kurumu yer alıyor.

Projenin Türkiye ayağını Uludağ Üniversitesi yürütüyor. Uludağ Üniversitesi proje ekibinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Doç. Dr. Metin Güldaş (Proje Yürütücüsü), Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ozan Gürbüz, Doç. Dr. Tülay Özcan ve Doç. Dr. Lütfiye Yılmaz Ersan ile Proje Yönetim Merkezinden Öğr. Gör. Dr. Züheyla Avşar yer alıyor.

Proje çıktıları ilk olarak 2017 yılında Münih-Almanya’da paylaşıldı. Bu yıl araştırma ve veri toplama çalışmaları yürütülüyor. Proje çıktılarından elde edilen öneriler ise 2019 yılında Bursa’da yapılması planlanan konferansta açıklanacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.