SETBİR Avrupa Konseyi projesine liderlik etti

Koordinatörlüğü SETBİR tarafından yapılan tarım ve gıda sektörlerinde “kalıcı iş modelleri” yaratmayı amaçlayan AB projesi tamamlandı.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) koordinatörlüğünde yürütülen, dört Avrupa Birliği (AB) ülkesinden altı sivil toplum kuruluşunun yer aldığı ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenen “Endüstrinin Kalıcı İş Modellerine Doğru Geçişi İçin Eğitime Destek Veren Tarım-Gıda Ortaklığı Projesi” sonlandı.

Proje ile tarım ve gıda alanında faaliyet gösterip kalıcı iş modellerine geçmek isteyen endüstriyel işletmeler ile bu alanlarda faaliyet göstermeyi hedefleyen genç girişimciler için bu sektörlerde kalıcıbir iş modeli kurmalarını sağlayacak yeni bir eğitim süreci oluşturuldu.

SETBİR’in yönettiği projenin çalışmalarına İspanya’dan FEDACOVA ve COORDINA İtalya’dan FEDERALIMENTARE ve TATICS, Fransa’dan CRITT ve Danimarka’dan Aalborg Üniversitesi katıldı. Çalışmalar, Valensiya-İspanya’da gerçekleşen kapanış konferansının ardından 30 Kasım 2019’da sona erdi.

AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım sektöründe çalışanların yaşlanmış olması yenilenme ve bilgi tazeleme ihtiyacı doğuruyor. Bu ihtiyacı gidermek için proje kapsamında, deneyimli işinsanları ve genç yeni mezunlara yönelik eğitim araçları hazırlanıp, bunlardan oluşan eğitim materyallerinin yer aldığı bir e-platform (appetiteproject.eu) kuruldu.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bir eğitim içeriği oluşturan proje ile Türkiye’de ve AB’de tarım ve gıda endüstrisinde yeni ve kalıcı iş modelleri yaratılacağı umuluyor. Proje ile ulaşılmak istenen bazı hedefler şunlar:

  • Sürdürülebilir bir iş modeline geçmek için uyum ve inovasyon gerekliliği konusunda deneyimli işinsanlarının farkındalıklarını artırmak.
  • Genç ve işsizler için, inovasyon ve sürdürülebilir program uygulamalarını sağlayacak yeni yetkinlikler geliştirmek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.