Koyun-keçi sektörü İzmir’de buluştu

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 2. İzmir Koyun Keçi Panayırı 16-17 Nisan’da Seferihisar’da gerçekleşti. Panayıra katılan Süt Dünyası Dergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Koyun ve keçi sürülerinin de katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan panayır, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bayramı niteliğinde geçti. Panayırın açılış törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, “Şu anda en önemli problem istihdam ve beslenme sorunudur. İzmir bitkisel üretimde ikinci, hayvansal üretimde ise üçüncü ildir. 100 bin ton keçi sütünün üretildiği İzmir’de üretimin yüzde 57’sini soğuk zincire aldık” dedi.

İzmir Koyun Keçi Birliği Başkanı Özer Türer ise, “Geçen yıl başlattığımız panayır ile amacımız gösteri yapmak değil, koyun- keçi sektörünün ne durumda olduğunu sizlerle paylaşmaktır. İzmir Valiliği ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile 26 süt soğutma tankının İzmir’deki tüm ilçelere dağıtılmasını sağlayarak, İzmir’de soğuk zincirin oluşmasını sağladık. Türkiye’deki bir ilke imza atmış olduk böylece. Bu, sadece İzmir’le kalmasın, ülke geneline de en kısa zamanda yayılmasını sağlayalım. İzmir olarak, Türkiye’ye ye örnek olalım” dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç panayırda Süt Dünyası Dergisi’nin standını ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Gümüş’le bir süre sohbet etti.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.