Kırsal kalkınma eğitimleri başlıyor

IPARD Kırsal Kalkınma Programının etkin şekilde uygulanması ve desteklerin kullanımının artırılması amacıyla eğitim programları başlıyor.

Kamuda ve özel sektörde yayım ve danışmanlık hizmeti veren 400 işinin eğitilmesi amaçlanan proje ile Şubat ayında eğiticilerin eğitimi, Nisan’da ise IPARD programının uygulandığı 20 ilde, ilgili kamu, STK, meslek odaları ve özel danışmanlara yönelik eğitim programları gerçekleştirilecek.

AB Katılım Öncesi Yardım Programı (IPA) şartlarına sahip işletme sahipleri ve yatırımcılar IPARD Programı Kırsal Kalkınma desteklerinden faydalanabiliyorlar. İlk aşamada 17 ilde (Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat) ve 3 tedbir için proje teklifl erinin alındığı, yararlanıcılara sağlanacak destek miktarının, 866 milyon Avro’su AB katkısı olmak üzere, toplam 1 milyar 155 milyon Avro olarak açıklandı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.