Okul Sütü Programı başladı

Okul sütü programı sorunlarla başladı. Önce 20 Aralık’ta yapılan ihale iptal edildi. İhalenin iptali süt dağıtımıyla ilgili süreçte aksaklıklara yol açtı.

11 Şubat’ta süt dağıtımı 81 ilde yapılacakken ancak 18 ilde yapılabildi. İlk hafta çoğu illere süt dağıtımının yetişmeyeceği anlaşılınca bakanlıkta kıyamet koptu. Bakanlık bürokratlarının birbirlerini suçladığı tartışmalar sonucunda, bakan eker hayvancılık genel müdürü ali karaca’yı sorumlu tutarak görevden aldı. Ayrıca süt üreticileri, ihaleyi alan firmaların çiğ süt fiyatlarını düşürmekle suçlarken, Ulusal süt Konseyi’nin okul sütü tanıtım toplantısı da protestolara sahne oldu.

Okul Sütü Programı 11 Şubat’ta okulların açılmasıyla başladı. Program kapsamında; 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, özel okullar dahil, 30 bin 752 okulda, anasınıfı ve ilkokul olmak üzere toplam 6 milyon 171 bin 692 öğrencinin tamamına Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle 200 ml UHT içme sütü dağıtılacak. “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Ulusal Süt Konseyi’nin desteğiyle yürütülüyor.
Dosyanın tamamı ve ayrıntılar Sayı 42 Gündem Dosyası’nda…

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.