Beyaz peynir kitabı çıktı

Beyaz peynir üretimiyle ilgili tüm aşamaların ayrıntılı olarak anlatıldığı “Teknik ve Pratik Beyaz Peynir” kitabı çıktı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman Özdoğan’ın kaleme aldığı, “Teknik ve Pratik Beyaz Peynir” kitabı renkli ve resimli anlatımıyla alanında yayınlanmış en önemli kaynaklardan biri. Yazarın aynı adla daha önce yayınladığı kitap bugünün ihtiyaçları doğrultusunda hem gözden geçirildi, hem de kitaba yeni bölümler eklendi. “Teknik ve Pratik Beyaz Peynir” kitabında analizler, dezenfeksiyon, kültür kullanımı, peynir mayası, beyaz peynir yapımı, kalite arttırma ve işleme gibi birbirinden farklı 26 bölüm yer alıyor. Tamamı renkli basılan kitap 190 sayfadan oluşuyor.

Kitabın yazarı Süleyman Özdoğan, Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu’nda 19 yıl çeşitli kademelerde uzman ve yönetici olarak çalıştı. SEK’in 1995’te özelleştirilmesinden sonra Türkiye ve Hollanda’daki çeşitli süt işletmelerinde “Teknik Danışman” olarak görev yaptı. Yazarın, “Pratik Peynircilik Beyaz Peynir Yapımı Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları”, “Teknik ve Pratik Beyaz Peynir” adlı kitaplarının yanı sıra süt ve ürünleriyle ilgili çeşitli gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunuyor. Yazarın Kaşar Peyniri, Kalite ve Hijyen, Kaliteli Ekonomik Yoğurt ve Ayran Üretim Teknikleri adlı eserleri de yakında piyasaya çıkacak.

“Teknik ve Pratik Beyaz Peynir” kitabını 0542 252 05 38 no’lu telefondan isteyebilirsiniz.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.