Algida’dan Konya’ya dev yatırım

Algida dünyadaki LEED sertifikalı çevre dostu ilk dondurma fabrikasını 100 milyon dolarlık dev yatırımla Konya’da kuruyor.

Türkiye’den 16 ülkeye dondurma ihraç eden Algida, 100 milyon doları aşkın bütçeyle tamamlayacağı Konya Fabrikası’ndan Ortadoğu ve Afrika’ya açılmayı hedefliyor. Konya fabrikası Çorlu’dan sonra Türkiye’de ikinci, dünyada ise 35’inci Algida üretim tesisi olacak. Dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası olması planlanan tesiste, yağmur ve yüzey suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri çevre kriterleri uygulanacak.

Konya Fabrikası dünyaya örnek olacak
297 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika, dünya genelinde inşa edilecek tüm Algida fabrikalarında “örnek tasarım” olarak kabul edilecek. Çorlu’daki Algida fabrikasından farklı bir tasarım ve sistemle inşa edilen Konya Fabrikası, her biriminin ayrı ayrı büyüyebilmesine olanak verecek şekilde tasarlanıyor. Dünyanın en iyi üretim standartlarının uygulanacağı teknolojilerle üretimde hız ve esneklik de artacak.

İlk LEED sertifikalı çevre dostu dondurma fabrikası
Konya fabrikası, ABD’deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina uygulamalarını destekleyen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına sahip olacak bir fabrika olarak tasarlanıyor. Unilever Türkiye Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Seçkin, “Bu yatırımla, dondurma fabrikası alanında dünyada ilk LEED sertifikası alacak kuruluş olmanın da heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
4 mevsim dondurma kampanyası
Algida’nın Türkiye’de daha fazla insanla, dört mevsim mutluluğu paylaşmayı hedeflediklerini söyleyen Algida Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı, “Türkiye’de Algida olarak daha fazla insanı mutlu etmemizin önünde bir engel var, o da ülkemizdeki tek mevsime kanalize olmuş dondurma yeme alışkanlığı. Bu mevsimselliği kırmak da, Türkiye’nin dondurmacısı olarak bize düşüyor. Hedefimiz 2015 yılına geldiğimizde kişi başı dondurma tüketimini mevsimselliği de azaltarak 5,6 litreye çıkarmak.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.