Tamek gözünü kahvaltı sofrasına dikti

Türkiye’de ketçap, domates suyu, hazır yemek ve meyve suyu gibi ürünlerle tanınan Tamek Holding, ürün gamını tamamlayacak şirketlerle satın alma görüşmeleri yapmaya başladı.

Gıda sektörünün önde gelen kuruluşlarından Tamek Holding, yaklaşık bir yıldır iş yapış biçiminden organizasyon yapısına, logosundan ürünlerine kadar tamamen yenilendiği bir süreçten geçiyor. 2011 yılını ‘Değişimin Miladı’ ilan eden ve 2016 yılına kadar olan süreci kapsayan 5 yıllık bir iş planı hazırlayan Tamek Holding, yurtiçinde ve yurtdışında ürün gamını tamamlayacak şirketleri satın alarak büyümeyi hedefl iyor. 2016 yılı sonunda 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlayan Tamek Holding, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu ve meyve suyunda pazar payını yüzde 16’ya çıkarmasına katkı sağlayan ‘Kahvaltım’ serisini büyütme kararı aldı.

Tamek Holding’in hedeflerinin anlatıldığı ve ‘Kahvaltım’ markalı yeni ürünlerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Tamek Holding CEO’su Metin Yüksel, son 5 yılda sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını anlattı.

Kahvaltım Serisi gıda ürünleriyle büyüyor
Son 5 yılda meyve suyu sektöründe ciro olarak %81 büyürken, gıda sektöründe %12 büyüdüklerini anlatan Tamek Holding Pazarlama Müdürü Cengiz Aksu ise şunları söyledi; “Meyve suyu kategorisinde sektörün de büyümesiyle, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi büyüme rakamları elde edeceğimizi düşünüyoruz. Gıda kategorisinde ise bu yıl çok sayıda yeni ürünü piyasaya sunmayı hedefl iyoruz. Bunun ilk örnekleri de Kahvaltım Serisi’ndeki reçel, kahvaltılık sos ve kakaolu fındık ezmesi oldu. Hedefi miz Türk kültüründe önemli bir yeri olan kahvaltı sofrasında baş köşeye oturmak. Bu kapsamda yakın zamanda kahvaltı sofrasına yönelik yeni ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacağı

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.